Når ejendomsmæglerne ved, at de er i konkurrence med 2 andre, får du bedste boligvurdering og laveste mæglersalær!

 • 1 Hent 3 boligvurderinger
  Hent 3 boligvurderinger fra lokale mæglere - der kan være stor forskel!
 • 2 Vælg den bedste ejendomsmægler
  Vælg den mægler med mest erfaring, bedst lokalkendskab - og hvor kvalitet og pris hænger bedst sammen.
 • Pantebrevslån i stedet for banklån

  Boligkøbere på landet eller udenfor de større danske byer, kan stå udfordring omkring, at få finansieret boligkøbet. Især efter finanskrisen er der strammet op på bankens vilkår for at yde lån. 


  Der er typisk 2 situationer hvor boligkøberen kan stå med et behov for et pantebrevslån, der ellers typisk er dyrere end et boliglån i banken. Den ene situationer hvor, banken ikke vurderer, at der er den tilstrækkelige sikkerhed i den ønskede bolig der skal finansieres. Det kan skyldes at boligen ligger udenfor byer, og hvor omsætningshastigheden på fast ejendom er svingende. Her kan det for det første være svært at beregne en egentlig værdi for boligen, såvel som reelt blive svært for banken/realkreditinstituttet at sælge boligen, såfremt det skulle blive nødvendigt. Her kan man rette henevndelse til et pantebrevslån-.firma, og her har vi heldigvis en række seriøse spillere på markedet: Husejernes Kredit, Udenombanken, Boligkredit m.fl.

  Den anden situation er, at når man som boligkøbere simpelthen får et "Nej" i banken - banken ønsker ikke at finansiere dit boligkøb på grund af din privatøkonomi. Overordnet set ser banken på 2 elementer: Din gælds-historik og din formue og indtjening. Gældshistorikken går på om du har overholdt tidligere låneaftaler og at du ikke havnet som dårlig betaler i RKI. Formue og indtjening er også en forudsætning for at blive kreditgodkendt. Groft sagt skal man have penge for at låne penge, hvad jo kan virke lidt svært for især førstegangskøbere.

  Uanset årsag, vil du nok være tvunget til at se nærmere på pantebrevslån såfremt du ønsker at realiserer boligdrømmene. Her skal du være opmærksom på, at vilkår for pantebrevslån er ret anderledes ift almindelige banklån.

  Pantebrevslånets renter

  For det første er renten højere på pantebrevslån end på banklån. Det skyldes ikke mindst at risikoen er forskellig - enten ved boligens evne til at stille sikkerhed, eller ved din privatøkonomiske muligheder. Du kan roligt forvente et rentespænd fra 5% - 9% på pantebrevslånet - de højere renter på især fastforrentede lån. Du kan tjekke pantebrevslån beregner her.

  Din sikkerhed er bedre

  På almindelige banklån kan banken opsige lånet når det passer dem, eks hvis boligen skulle falde i værdi, eller hvis løber ind i privatøkonomiske problemer - og netop i sådanne situationer har man brug for, at boligfinansieringen ikke vakler. Et pantebrevslån kan som udgangspunkt ikke opsiges af långiver. Dermed er du som låntager meget bedre sikret mod fremtidige udfordringer i banken.


  Der er flere vigtige forskelle mellem banklån og pantebrevslån- læs mere herom på pantebrevslånberegner.dk