Når ejendomsmæglerne ved, at de er i konkurrence med 2 andre, får du bedste boligvurdering og laveste mæglersalær!

 • 1 Hent 3 boligvurderinger
  Hent 3 boligvurderinger fra lokale mæglere - der kan være stor forskel!
 • 2 Vælg den bedste ejendomsmægler
  Vælg den mægler med mest erfaring, bedst lokalkendskab - og hvor kvalitet og pris hænger bedst sammen.
 • Vidste du, at det er muligt at få advokathjælp til salget af dit gamle hus?

  Når man skal købe et hus eller sælge et hus, så er det vigtigt at have en god advokat til at hjælpe med de juridiske sager. Det kan for eksempel være til at gennemlæse købsaftalen, tilstandsrapporten eller lånet i banken, så du er helt sikker på, hvad du skriver under på. Det kan være en kæmpe hjælp, men desværre er det ikke alle, der har midlerne til at få en advokat til at tjekke tilstandsrapporten igennem, hvilket kan have store konesekvenser, hvis du som køber opdager en fejl eller som sælger ikke får lavet den korrekt.

  Hvad er advokathjælp?

  En advokat kan hjælpe dig med den juridiske jungle, da der ikke er mange personer, uden en advokats ekspertise, der kan finde hoved og hale i, hvad man skal gøre, når man sælger et hus. Der er mange juridiske punkter, som kan blive afhjulpet, hvis du får advokathjælp. Hvis du har midlerne til at få advokathjælp, så anbefaler vi, at du tager en snak med advokaten om dine spørgsmål og bekymringer i forhold til eksempelvis salget af huset.

  Der er som sagt nogle, der ikke har råd til advokathjælp, hvorfor man også kan få det gratis. Dette afhænger af ens årsindkomst, hvilket man skal oplyse, når man laver en ansøgning til gratis advokathjælp. Det er en rigtig god mulighed, som man endelig skal benytte sig af, hvis man har et juridisk problem, men ingen erfaring har til at løse det selv.

  Hvad skal du selv være opmærksom på?

  Når du sælger dit hus, er det som sagt en god idé at få en advokat til at se på eksempelvis købsaftalen, om der er nogle huller, som du skal have lukket, inden køber også skriver under. Derudover er det vigtigt, at du har dit på rene, så det hele er nemt for sælgeren. Det vil sige, at du har pligt til at fortælle alt, hvad du ved, om dit hus.

  Der er mange eksempler på, hvad man kan finde på at tie omkring, da man gerne vil sælge sit hus og have det til se godt ud, men det er rigtig dumt at lade være med at fortælle køberen eller den sagkyndige, som laver tilstandsrapporten, om dette, da det kun får konsekvenser for dig og din økonomi. Nogle fortæller måske ikke, at taget kan larme, hvis det stormer, hvilket anses som om, at du har snydt køberen, eftersom du har været velvidende om larmen. Det kan også være, at man selv har lavet elinstallationerne uden at være en autoriseret elektriker, hvilket også skal nævnes.

  En anden ting, der kan være vigtigt at få på plads inden salget af dit hus, er en huseftersynsforsikring, hvilket betyder, at det er din forsikring, der skal betale for skader, som ikke er fremgået i tilstandsrapporten, hvis køberen har lavet en ejeskifteforsikring. Det kan måske lyde voldsomt at tegne sådan en forsikring, men hvis køberen opdager en fejl, der ikke har været nævnt, så er den meget fordelagtig – uden den hænger du selv på regningen, og det kan blive meget dyrt, hvis det er et helt tag eller elinstallationer, som skal udskiftes.