Når ejendomsmæglerne ved, at de er i konkurrence med 2 andre, får du bedste boligvurdering og laveste mæglersalær!

 • 1 Hent 3 boligvurderinger
  Hent 3 boligvurderinger fra lokale mæglere - der kan være stor forskel!
 • 2 Vælg den bedste ejendomsmægler
  Vælg den mægler med mest erfaring, bedst lokalkendskab - og hvor kvalitet og pris hænger bedst sammen.
 • Boligsalg

  Salg af bolig er for de fleste en stor og gennemtænkt beslutning. Uanset om du sælger boligen på grund af familieforøgelse, ønsker om en større ejendom mv., er det aldrig en let beslutning, at sælge den bolig man har kaldt sit hjem.

  De mange beslutninger der følger med ved et boligsalg gør det heller ikke lettere at flytte.

  Skal du hyre en ejendomsmægler eller prøve chancerne med et selvsalg? 

  Vælger du en ejendomsmægler; skal du så selv stå for fremvisningen eller lade mægleren om dette? Er den udførte boligvurdering tilstrækkelig eller skal du kontakte flere ejendomsmæglere? Skal du vælge den højeste pris der bliver foreslået eller skal du vælge den ejendomsmægler du har bedst kemi med? 

  Vælger du selvsalg, hvor skal markedsføringen finde sted? Er dine billeder og beskrivelse af ejendommen god nok til at tiltrække potentielle købere? Hvordan skal du fremskaffe alle de relevante dokumenter som tilstandsrapport, el-installationsrapporten, energimærket mv.? Hvor finder du overhovedet plantegningen? 

  Uanset hvilken beslutning du vælger vil der altid være en masse spørgsmål. 

  Dette skal du være opmærksom på ved boligsalg

  Som køber er der naturligvis en masse faldgruber ved boligkøb, da man ikke med sikkerhed kender til alle ejendommens fejl og mangler. Selvom man ved salg af bolig typisk er allieret med en ejendomsmægler, så findes der stadig faldgruber som boligsælger.

  Advokatforbehold

  Ved salg af bolig skal en købsaftale udarbejdes, som indeholder primære information om blandt andet pris, aftale om overtagelses mv. Der er ingen bestemt skabelon for en købsaftale. 

  Det man som sælger skal være opmærksom på er, at hvis der er skrevet et advokatforbehold ind i købsaftalen. Sælgers underskrift vil som udgangspunkt være bindende, såfremt køber også vælger at underskrive aftalen. Dog har køber 6 arbejdsdage til, at trække sig fra handlen efter underskrift, hvis advokaten vurdere, eksempelvis, at handlen ikke er til fordel for køberen, eller opdager noget mistænkeligt i de øvrige dokumenter mv. 

  Husk ejerskifteforsikringen

  Ejerskifteforsikringen er en forsikring, der dækker over de skader, som ikke fremgår i tilstandsrapporten eller elinstallationsrapporten, og skader som køber ikke var vidende om ved overtagelsesdagen. 

  Køber har mulighed for at tegne en ejerskifteforsikring, som betyder, at sælger skal dække over de skjulte skader, fejl og mangler der dukker op, denne er typisk gældende i 10 år.

  Som sælger har man mulighed for at tegne det der kaldes et huseftersynsordningen. Dette er frivilligt, men i høj grad fordelagtigt, da det frigøre sælger for det 10 årige mangelansvar.

  Huseftersynsordningen bestilles ved, at sælger sender tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten til forskellige forsikringsselskaber og indhente forsikringstilbud. 

  Oplysningspligt 

  Ved salg af bolig har du som sælger en loyal oplysningspligt. Det vil sige, at du ifølge lovgivningen stadig kan stå til ansvar for forhold på grunden, ulovlige bygningsindretninger, og øvrige forhold i ejendommen, som du har været vidende om, men ikke har oplyst køberen om. 

  Eksempelvis, kan det være et støjende tag, som ikke fremgår i nogle rapporter, men giver lyde fra sig, hvis det blæser for meget mv. Hvis dette ikke nævnes, kan det anses som, at sælger har handlet i ond tro, hvilket kan få økonomiske konsekvenser.